ceturtdien , 18 aprīlis 2024
Jaunumi
Jūs esat šeit: LBA | Jaunumi | Jaunu tehnoloģiju ieviešana būvniecībā

Jaunu tehnoloģiju ieviešana būvniecībā

Jaunu tehnoloģiju ieviešana būvniecībā, samazina izmaksas un veicina darba efektivitāti un kvalitāti.
Novembra sākumā LBA prezidents Mārcis Nikolājevs un valdes loceklis Andrejs Magaznieks tikās ar Ukrainas inovatīvo tehnoloģiju enerģētikas un energotaupības valsts zinātniski pētnieciskās projektēšanas un konstruēšanas institūta direktoru, profesoru Ņemčinu Oleksandru Fjodoroviču un institūta pētnieku delegāciju un pārstāvjiem no Latvijas Tehnoloģiskā centra. Abas organizācijas pārstāv Eiropas Biznesa atbalsta tīklu.
Būvniecibas nozare un energoefektivitātes uzlabošana ir viena no jomām, kas Ukrainas delegāciju intersēja visvairāk. Viņi vēlējās izprast nozares attistību, tendences un intereses, lai varētu uzsāktu sadarbību ar Latvijas uzņemumiem. Ukraiņi vēlētos Latvijā atrast konkrētus sadarbibas partnerus, tāpēc arī vēlējās tikties ar Latvijas Būvnieku asociācijas pārstāvjiem.
Ukrainas zinātnieki ir izstrādājuši un testē jaunu tehnoloģiju, lai izgatavotu augstas precizitātes poraina betona ar mazāku poru izmēru, neizmantojot smiltis vai akmens šķembas. Iegūtais materiāls ir lētāks, ar augstākiem kvalitātes raksturlielumiem, piemēram, siltumvadītspēju un ūdens absorbciju. To var izmantot, lai izgatavotu sienas veidojošus blokus. Tehnoloģijas jau ir izmantotas Ukrainā daudzstāvu ēku būvniecībā, kas būvuzņēmumam ir ievērojami samazinājis celtniecības izmaksas un devis ievērojamu peļņu.
Tikšanās rezultātā puses vienojās par sadarbību ar LBA. LBA turpmāk informēs savus biedrus par jaunajām tehnoloģijām būvniecībā un ciešāk sadarbībosies ar Latvijas Tehnoloģisko centru, kā arī izplatīs Ukrainas tehnologu sagatavotos priekšlikumus.

.

--> -->