ceturtdien , 18 aprīlis 2024
Jūs esat šeit: LBA | LBA | Latvijas būvniecības sasniegumi 2012
Latvijas būvniecības sasniegumi 2012

Piektdien 22. martā, plašā pasākumā „Latvijas būvniecības nozares nozīmīgākie sasniegumi 2012” , tika nosaukti Latvijas Būvnieku asociācijas ikgadējās skates „Gada Labākā būve Latvijā 2012” laureāti. Skate „GADA LABĀKĀ BŪVE LATVIJĀ 2012”, šogad norisinājās jau 15. reizi. Balvas tika pasniegtas 2012. gada labākajiem būvobjektiem nominācijās:

• Jaunbūve
  • Restaurācija
  • Publiskās ārtelpas objekts
  • Santehniskie darbi
  • Inženierbūve
  • Rekonstrukcija
  • Renovācija t. sk. energoefektivitātes paaugstināšana

_MG_0782

Objektos vērtēja to, vai tiek izmantotas modernas tehnoloģijas, vai domāts par energoefektivitāti un vides pieejamību un darba kvalitāte. Ar prieku jāsaka, ka šogad var lepoties ar Latvijas būvnieku sasniegumiem. Objektu kopējais raksturojums, ir augsta kvalitāte, inovatīvi risinājumi un doma par enerģijas taupīšanu, kas sagādāja žūrijai problēmas izšķirties par godalgoto vietu piešķiršanu.

Pavisam uz skati tika pieteikti 30 objekti no dažādiem Latvijas reģioniem. Balvas pasniedza Latvijas Būvnieku Asociācijas prezidents Mārcis Nikolājevs, ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, Valsts policijas priekšnieks Ģenerālis Ints Ķuzis, Valsts Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas vadītājs Juris Dambis, Būvmateriālu Ražotāju asociācijas valdes priekšsēdētājs Māris Gruzniņš, Latvijas ceļu būvētājs izpilddirektors Zigmārs Brunavs, Vācijas vēstniecības vadītāja vietnieks Hennings Simons, kurš sveica jauniešus, kas izvēlējušies būvnieka profesiju un jau veiksmīgi piedalījušies būvdarbos. Latvijas Būvnieku asociācijas pirmais prezidents dāvināja paša parakstītu grāmatu „Taut Saimnieks Jānis Lancers” atbildīgajiem būvniecības projektu vadītājiem.

Šā gada skates jaunums, nominācija Publiskās ārtelpas objekts, ieviesta, reaģējot uz aktivitātēm publiskās telpas sakārtošanā visā Latvijā. Olaines pašvaldība var lepoties ar sakoptu vidi un parku, kur pilsētas iedzīvotāji var nodoties gan fiziskām, gan kultūras aktivitātēm, gan arī baudīt brīvo laiku..

Pasākuma ietvaros specbalvas pasniedza SIA Knauf un ROBERT BOSCH. SIA Knauf piešķīra balvas divās īpašās nominācijās, kas izveidotas sadarbībā ar Vācijas vēstniecību, Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministriju, un profesionālajām organizācijām. Nominācijā „Sausās būves sistēma”, Knauf piešķīra apbalvojumu SIA Merks un SIA Āboltiņa būvuzņēmums, bet nominācijā „Duālā izglītība – labas prakses piemērs” balvu saņēma SIA RERE 04 un Rīgas celtniecības koledža . Savukārt, Bosch pasniedza balvas būvuzņēmumiem visiem skates objektiem. Pirmās vietas savā īpašumā ieguva vērtīgus elektroinstrumentus no BOSCH, kā arī citas balvas.

Zvērinātu advokātu birojs LEXTAL un Andris Jēkabsons pasniedza specbalvu CSDD ēkas Talsos projektētājiem un būvniekiem par netradicionālu risinājumu meklējumiem.

Godalgoto būvobjektu saraksts:

Nominācija JAUNBŪVE

Godalga Objekts Būvētājs
1.vieta Īslaicīgas aizturēšanas vieta, Daugavpilī Pasūtītājs: VAS Valsts nekustamie īpašumiProjektētājs: SIA Skonto būve

Galvenais būvuzņēmējs: SIA Arčers

2.vieta Dzīvojamais nams FUTURIS, Antonijas ielā 16A, Rīgā Pasūtītājs: SIA Larix propertyProjektētājs: SIA Projektēšanas birojs ARHIS

Galvenais būvuzņēmējs: SIA Āboltiņa būvuzņēmums AG

3.vieta Mazstāvu daudzdzīvokļu ēka, Dzintaru prospektā 32, Jūrmalā. Pasūtītājs: SIA Dzintaru 32Projektētājs: SIA SZK – Z

Galvenais būvuzņēmējs: SIA RBSSKALS

Nominācija RESTAURĀCIJA

1.vieta Marka Rotko Mākslas centrs „Artilērijas arsenāla ēkas rekonstrukcija”, Daugavpilī Pasūtītājs: Daugavpils pilsētas DomeGalvenais būvuzņēmums: SIA Ditton Būve

Projektētājs: SIA Arhitektūrinženieru kompānija Arhis