ceturtdien , 18 aprīlis 2024
Jaunumi
Jūs esat šeit: LBA | Jaunumi | Latvijas un Lietuvas Būvnieku asociācijas aktīvi uztur un attīsta kontaktus
Latvijas un Lietuvas Būvnieku asociācijas aktīvi uztur un attīsta kontaktus

Latvijas un Lietuvas Būvnieku asociācijas aktīvi uztur un attīsta kontaktus

Šī gada 21. maijā Rīgā viesojās Lietuvas Būvnieku asociācijas pieredzes bagātāko – senioru grupa. Lietuviešu kolēģi aktīvi interesējas par sadarbību ar Latvijas kolēģiem un veido ciešāku kontaktu ar Latvijas Būvnieku asociāciju. „Mums ir lietderīgi dalīties ar pieredzi katram savā vidē, mācīties no kaimiņiem, un vērā ņemama ir arī iepriekšējās paaudzes būvnieku un nozares vadītāju pieredze. Mūsu valstis ir salīdzinoši mazas, mums ir daudz kopīgā un iepazīstot kaimiņu pieredzi, mēs varam savu nozari attīstīt straujāk un efektīvāk” saka Lietuvas Būvnieku asociācijas prezidents Dalius Gedvilas.

Šajā tikšanās reizē īpaši patīkami bija tikties un daudz kā pārrunājama bija gan daudzgadējiem Latvijas un Lietuvas būvnieku asociāciju iepriekšējiem vadītājiem Viktoram Puriņam un Adakras Šeštakauskas, gan pašreizējiem – Normundam Grinbergam un Dalius Gedvilas. Jāatzīst, ka kolēģi no Lietuvas šobrīd ir daudz aktīvāki saziņā un kontaktu uzturēšanā, kamēr Latvijas būvniekos vairāk vērojams pesimisms, ko raisa pašreizējie apstākļi un izmaiņas būvniecības nozarē, kas neveicina labvēlīgu vidi uzņēmējdarbībai un nozares attīstībai. Tajā pašā laikā ir prieks par to, ka lietuviešu kolēģi novērtē Latvijas kolēģu dalīšanos pieredzē reversā PVN ieviešanā būvniecības nozarē, kas ir bijusi noderīga, lai aktīvi to pārņemtu un akceptētu arī Lietuvā.

Tikšanās ne tikai parādīja, ka ir svarīgi tikties un sadarboties ar kaimiņiem, bet rosina arī apņemties un realizēt ciešāku sadarbību ar citām organizācijām savā nozarē, lai kopīgiem spēkiem strādātu vienota mērķa labā, un uzlabotu būvniecības vidi Latvijā. Noteikti daudz ciešāk būtu jāsadarbojas arī Latvijas Būvnieku asociācijai un Latvijas Būvinženieru savienībai.

DSC_0037 DSC_0027 DSC_0032

.

--> -->