ceturtdien , 28 marts 2024
Jūs esat šeit: LBA | Jaunumi | „Latvijas architektūra” Nr 112 (1)

„Latvijas architektūra” Nr 112 (1)

„Latvijas architektūra” Nr 112 (1) vāka attēlu- arhitektu un ekstrēmo sportistu Ivaru Šļivku var tulkot kā ambiciozu pieteikumu, jo viesredaktori- Helēna Gūtmane, Marks Geldofs un Ilze Rukšānežurnāla tēmu – „Sarkani Zaļi Zilā telpa” ir izvērsuši novatoriski. Brīvības ielu Rīgā, no Berģiem līdz Daugavai, iekaro velosipēdisti un Vecrīgā sāk saimniekot skeitbordisti. Arī ārzemju publiskās telpas pārveidojuma piemēri ir provokatīvi- Kopenhāgenas Superkilen parks (BIG) ir īsta dizaina Bābele, līdzīgi kā Soču Olimpiskā parka paviljoni, bet Krimas krastmala ir Maskavas jaunākā gājēju zona. Latvijā uzmanību piesaista „Ivara Šļivkas biroja” projektētais gājēju tilts „Mītava” un Talsu Radošā sēta („MARK arhitekti”), kur jaunbūves jumta terases turpina parka nogāzes pastaigu laipas, kā arī Līgatnes papīrfabrikas atjaunotais ciemats un Spīķeru kvartāls Rīgā, kas ir pārveidots kopā ar Daugavas krastmalu. Sportisko un zaļo dzīvesveidu apliecina Latvijas „Mežakaķu takas”. Aplūkoti Nacionālā Botāniskā dārza un LU Botāniskā dārza nākotnes plāni (Kristīne Briķe, Inga Langenfelde).