otrdien , 19 marts 2024
Jaunumi
Jūs esat šeit: LBA | Aktualitātes | Sākas pieteikumu pieņemšana skatei “Gada labākā būve Latvijā 2016”
Sākas pieteikumu pieņemšana skatei “Gada labākā būve Latvijā 2016”

Sākas pieteikumu pieņemšana skatei “Gada labākā būve Latvijā 2016”

Izcili un uzticami būvindustrijas eksperti uzsāk dārgakmeņu meklēšanu valsts mēroga skatē „Gada labākā būve Latvijā 2016”

Rīga, 17.10.2016.

Informāciju sagatavoja Aija Zūle, Latvijas Būvnieku asociācija

17. oktobrī tiek uzsākta pieteikšanās Latvijā vienīgajai būvniecības nozares profesionālo organizāciju organizētai valsts mēroga skatei „Gada labākā būve Latvijā 2016”. Būvuzņēmēji, pasūtītāji, projektētāji, valsts un sabiedriskās organizācijas, pašvaldības no 2016. gada 17. oktobra var izvirzīt skatei „Gada labākā būve Latvijā 2016” būves septiņās nominācijās. Precīzu novērtējumu ikvienam būvnieku šogad radītajam dārgakmenim iedos žūrija – vairāk nekā 30 mūsu valstī labākie būvindustrijas profesionāļi un eksperti, kurus ir deleģējušas nozares sabiedriskās organizācijas. 17. oktobrī notika skates „Gada labākā būve Latvijā 2016” žūrijas pirmā sēde, kurā tika apstiprināts skates uzlabotais nolikums. Pieteikumi skatei „Gada labākā būve Latvijā 2016” tiek pieņemti Latvijas Būvnieku asociācijā pa e-pastu lba@latnet.lv vai tālruni 67228584.

„Gada laikā Latvijas dārgakmeņu, mūsu izcilo būvju, skaits ir ievērojami audzis,” uzskata Latvijas Būvnieku asociācijas prezidents Normunds Grinbergs, „Ikviena būve ir unikāla ar savu spēku, enerģiju un auru, tāpēc nominācijas skatē esam nosaukuši dārgakmeņu vārdos. Ikviena būve ir pelnījusi nozares profesionāļu vērtējumu un daudzas ir pelnījušas balvas.”

Dzīvojamā jaunbūve. Pasargā no stresa, nomierina un pozitīvi uzlādē. Akmens – gaišā jašma.
Sabiedriskā jaunbūve. Dod enerģiju un ir optimisma avots. Akmens – sarkanais rubīns.
Pārbūve. Ļauj atgūt spēku un pārtapt, piešķir izlēmību. Akmens – dzeltenais cirkons.
Atjaunošana. Sargā pret pārmērībām, sniedz harmoniju un komfortu. Akmens – violetais ametists.
Restaurācija. Saudzē skaisto un unikālo. Akmens – brūnsarkanais granāts.
Inženierbūve. Palīdz sadarboties un piešķir saprātu. Akmens – zilais safīrs.
Ainava. Veicina auglību, mieru un harmoniju. Akmens – zaļais smaragds.

Šogad tiks turpināta tradīcija un skates „Gada labākā būve Latvijā 2016” laikā notiks skolēnu zīmējumu konkurss, lai jaunieši pamanītu un iemūžinātu jaunās būves savā novadā. „Skate „Gada labākā būve Latvijā” katru gadu kļūst arvien interesantāka, tuvāka sabiedrībai un noderīgāka būvniekiem. Šogad skates noslēgumā notiks gan finālistu prezentācijas, gan Latvijas un ārzemju būvnieku dalīšanās pieredzē par jaunāko tehnoloģiju izmantošanu,” skaidro Latvijas Būvinženieru savienības prezidents Mārtiņš Straume.

Skati „Gada labākā būve Latvijā 2016” organizē Latvijas Būvnieku asociācija un Latvijas Būvinženieru savienība sadarbībā ar 13 nozares profesionālajām organizācijām – Latvijas Arhitektu savienību, Latvijas Būvkonstrukciju projektētāju asociāciju, Būvmateriālu ražotāju asociāciju, Latvijas siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģiju inženieru savienību, Latvijas Ainavu arhitektu biedrību, biedrību “Latvijas Ceļu būvētājs”, Latvijas Būvinspektoru un būvuzraugu asociāciju, Latvijas Elektroenerģētiķu, energobūvnieku asociāciju, Latvijas Ģeotehniķu savienību, Latvijas Inženierkonsultantu asociāciju, Transportbūvju inženieru asociāciju, Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padomi, kā arī Rīgas Tehnisko universitāti, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, Latvijas Pašvaldību savienību, kā arī Ekonomikas ministriju, Satiksmes ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, nozares žurnālu „Būvinženieris”, Biznesa augstskolas Turība Komunikācijas fakultāti un laikrakstiem „Dienas Bizness” un „Latvijas Avīze”.

Skates „Gada labākā būve Latvijā 2016” mērķis ir noteikt un popularizēt labi projektētās un uzbūvētās būves Latvijā 2016. gadā, veicināt profesionālo izaugsmi un darba kvalitāti nozarē, izteikt atzinību un motivēt nozares pārstāvjus profesionāliem izaicinājumiem.

Skate „Gada labākā būve Latvijā 2016” notiek jau deviņpadsmito reizi. Skate tiek balstīta uz skaidri definētiem kvalitātes kritērijiem, objektu novērtēšanā piedalās nozares labākie profesionāļi un eksperti. Skate ir pieejama visiem būvniecības dalībniekiem. Skate notiek trīs kārtās un ikviena pieteiktā būve tiek izvērtēta ļoti rūpīgi un atbildīgi. Pirmajā kārtā žūrija izvērtē skatei iesniegtos dokumentus. Otrajā kārtā žūrija dodas izvērtēt būves dabā. Trešā kārta ir publiska – finālistu būvkompānijas uzstājas ar objekta prezentāciju, kurā pamato, kāpēc šis objekts pretendē uz balvu. Skates “Gada labākā būve Latvijā 2016” fināls, uzvarētāju apbalvošana un Latvijas un ārvalstu būvnieku dalīšanās pieredzē veidos „Būvniecības dienu”, kas būs pieejama visiem interesentiem. Pagājušajā gadā „Būvniecības dienu” apmeklēja vairāk nekā 300 dalībnieku, kas apliecina interesi par būvnieku labajiem darbiem un nozares attīstību.

Pieteikšanās un vairāk informācijas: pa tālruni 67228584, e-pastu: lba@latnet.lv
www.latvijas-buvnieku-asociacija.lv
www.facebook.com/gadabuve
www.twitter.com/GadaBuveLV
www.gadabuve.lv

.

--> -->