otrdien , 19 marts 2024
Jūs esat šeit: LBA | Aktualitātes | Piesaki pretendentu Būvindustrijas lielajai balvai līdz 3. augustam!
Piesaki  pretendentu Būvindustrijas lielajai balvai līdz 3. augustam!

Piesaki pretendentu Būvindustrijas lielajai balvai līdz 3. augustam!

Jau piekto gadu nevalstiskas organizācijas izdotais žurnāls “Būvinženieris” un Latvijas Būvinženieru savienība sadarbībā ar Ekonomikas ministriju, Būvniecības valsts kontroles biroju un būvindustrijas profesionālajām nevalstiskajām organizācijām: Latvijas Būvnieku asociāciju, Būvmateriālu ražotāju asociāciju, Transportbūvju inženieru asociāciju, Latvijas Arhitektu savienību, Latvijas Būvinspektoru un būvuzraugu asociāciju, Latvijas Elektroenerģētiķu un Energobūvnieku asociāciju, Latvijas Logu un Durvju ražotāju asociāciju, Latvijas Restauratoru biedrību, Latvijas Ģeotehniķu savienību, Latvijas Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas inženieru savienību izsludina pieteikšanos gadskārtējam Latvijas mēroga notikumam BŪVINDUSTRIJAS LIELĀ BALVA.

Balva tiek pasniegta divās kategorijās: „Mūža ieguldījums būvindustrijā” un „Gada inženieris/arhitekts”, kas iekļauj nominācijas “Gada inženieris”, “Gada arhitekts”, “Gada jaunais arhitekts”, “Gada jaunais inženieris”.

Pretendenti uz šiem tituliem tiks vērtēti profesionālajā vidē. 12 laureāti (katrā kategorijā seši) saņems galveno balvu “Pamatakmeni” un citas prestižas un nozīmīgas balvas.

Kurš no inženieriem, arhitektiem, zinātniekiem, būvmateriālu ražotājiem un citiem būvindustrijā strādājošajiem pelnījis lielo atzinību – valstī augstāko nozares apbalvojumu, Būvindustrijas lielo balvu “Pamatakmeni”?

Pretendentus balvai var izvirzīt kolēģi, uzņēmumi, sabiedriskās organizācijas, pašvaldības, darba devēji, projektu pasūtītāji, pašvaldību pārstāvji, nevalstisko organizāciju pārstāvji, juridiskas un fiziskas personas, kas nav pretendenta pirmās pakāpes radinieki vai pats pretendents.

Kuriem no nozarei teju visu mūžu atdevušajiem “Pamatakmeni” pasniegs Būvindustrijas lielās balvas patrons Latvijas Valsts prezidents? Kuram arhitektam un inženierim Būvindustrijas lielo balvu pasniegs ekonomikas ministrs?

To noteiks būvindustrijas profesionāļi – 37 vērtētāji.

Vērtētāji gaida vēstules ar aprakstu par izvirzītā kandidāta projektiem un nopelniem, par viņa personīgo ieguldījumu kāda projekta vai būves tapšanā. Vērtētāji gaida pamatojumu, kāpēc tieši šis balvai pieteiktais inženieris vai arhitekts pelnījis valsti augstāko nozares apbalvojumu.

Kategorijā “Gada inženieris/arhitekts 2017” kopā ar motivācijas vēstuli par pretendentu obligāti jāiesniedz vismaz divi IETEIKUMI jeb ATBALSTA VĒSTULES no kolēģiem, pasūtītājiem vai sadarbības partneriem.

Ieteikuma/atbalsta vēstules saturs – pamatojums, kāpēc tieši šis pretendents cienīgs saņemt “Būvindustrijas lielo balvu 2017”. Kāds ir viņa kā inženiera/arhitekta pienesums kopējā projektā?

Balvas “Pamatakmens” pasniegšanas ceremonijas ideja balstīta visu būvindustriju apvienojošā, nekomerciālā, nozares sabiedrisko organizāciju rīkotā pasākumā ar mērķi izcelt CILVĒKU: arhitektu, būvinženieri, zinātnieku, būvmateriālu ražotāju un citus nozares ļaudis, kuru līdzdalībai un prasmēm pateicoties, tapušas izcilas būves. Šogad balva tiks pasniegta piekto reizi. Lai arī būvindustrijas profesionāļi nosaka, kuri pretendenti iegūs valsts augstāko apbalvojumu nozarē, interneta vidē par pretendentiem balsot var jebkurš, tā palīdzot pretendentam iegūt simpātiju balvu. Būvindustrijas ļaudis atzīst, ka nav lielāka gandarījuma, kā būt atzītiem nozares profesionāļu vidū un tikt suminātiem savā valstī, kā arī novērtētiem starp kolēģiem.

BŪVINDUSTRIJAS LIELĀ BALVA 2017 laureātu apbalvošanas ceremonija notiks 2017. gada 4. septembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

BŪVINDUSTRIJAS LIELĀ BALVA 2017 notiek, pateicoties ģenerālsponsoram SIA “Bauroc”, sponsoriem: SIA “Paroc”, SIA „Sakret”, SIA „Knauf”, SIA “Peri”, AS “Būvuzņēmums Restaurators”, atbalstītājiem: SIA “Skonto būve”, TECHNONIKOL, SIA “Saint – Gobain celtniecības produkti” (“Weber”, “Gyproc”, “Isover”), SIA “CMB”,  SIA “Doka Latvia”, SIA „Strabag”, AS “RERE GRUPA”, „Ramirent Baltic“ AS Rīgas filiāle, mediju partneriem:  žurnāls “Būvinženieris”, building.lv, abc.lv, būvlaukums.lv, buvbaze.lv, nozare.lv, TVNET, radio “Skonto”, RIGATV 24.

Organizatoru grupas vārdā: Mārīte Šperberga, LBS valdes locekle, žurnāla “Būvinženieris” galvenā redaktore

E-pasts pieteikumu pieņemšanai un informācijai: bgbalva@gmail.com

Vairāk informācijas: