otrdien , 19 marts 2024
Jaunumi
Jūs esat šeit: LBA | Aktualitātes | Piesaki būvi skatē “Gada labākā būve Latvijā 2017” – atklāj Latvijai dārgakmeni!
Piesaki būvi skatē “Gada labākā būve Latvijā 2017” – atklāj Latvijai dārgakmeni!

Piesaki būvi skatē “Gada labākā būve Latvijā 2017” – atklāj Latvijai dārgakmeni!

Piedalies Latvijas dārgakmeņu meklēšanā Latvijā un ārzemēs! Mums ir daudz dārgakmeņu – tās ir mūsu izcilās būves, ar kurām lepojamies ciemā, novadā, pilsētā, visā valstī un aiz robežām. Izcils ir mazs tiltiņš, iekopta ainava, uzbūvēta brīvdabas estrāde, atjaunots ceļš, labiekārtota krastmala, lapene vai arī ārzemēs iecienītās koka mājas. Tāpēc šā gada jauno nomināciju „Būve ārzemēs”, kurā var pieteikt Latvijas Būvkomersantu reģistrā reģistrētu uzņēmumu projektētās un būvētās būves ārzemēs, simbolizē izcilais dimants.

Dzīvojamā jaunbūve. Akmens – gaišā jašma. Pasargā no stresa, nomierina un pozitīvi uzlādē.

Sabiedriskā jaunbūve. Akmens – sarkanais rubīns. Dod enerģiju un ir optimisma avots.

Pārbūve. Akmens – dzeltenais cirkons. Ļauj atgūt spēku un pārtapt, piešķir izlēmību.

Atjaunošana. Akmens – violetais ametists. Sargā pret pārmērībām, sniedz harmoniju un komfortu.

Restaurācija. Akmens – brūnsarkanais granāts. Saudzē skaisto un unikālo.

Inženierbūve. Akmens – zilais safīrs. Palīdz sadarboties un piešķir domu skaidrību.

Ainava. Akmens – zaļais smaragds. Veicina auglību, mieru un harmoniju.

Būve ārzemēs. Akmens – dimants. Dod varu, slavu un laimi.

Tu noteikti zini šādu jaunu būvi mūsu valstī vai ārzemēs. Iespējams, ka Tu pats esi to būvējis, projektējis vai lieto. Dalies ar šo būvi: http://gadabuve.lv/ vai pa e-pastu: gadabuve@gmail.com

No 2017. gada 23. oktobra līdz 2018. gada 22. janvārim Latvijas Būvkomersantu reģistrā reģistrēti būvuzņēmēji, nozares sabiedriskās organizācijas, pasūtītāji, projektētāji un pašvaldības var izvirzīt vienīgajai būvniecības nozares profesionālo organizāciju organizētai valsts mēroga skatei „Gada labākā būve Latvijā 2017” būves astoņās nominācijās.

Skati „Gada labākā būve Latvijā 2017” organizē Latvijas Būvnieku asociācija un Latvijas Būvinženieru savienība sadarbībā ar 14 nozares profesionālajām organizācijām – Latvijas Arhitektu savienību, Latvijas Būvkonstrukciju projektētāju asociāciju, Būvmateriālu ražotāju asociāciju, Latvijas siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģiju inženieru savienību, Latvijas Ainavu arhitektu biedrību, biedrību “Latvijas Ceļu būvētājs”, Latvijas Būvinspektoru un būvuzraugu asociāciju, Latvijas namu Pārvaldītāju un Apsaimniekotāju asociāciju, Latvijas Elektroenerģētiķu, energobūvnieku asociāciju, Latvijas Ģeotehniķu savienību, Latvijas Inženierkonsultantu asociāciju, Tehnisko ekspertu asociāciju, Transportbūvju inženieru asociāciju, Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padomi, Būvniecības valsts kontroles biroju, Rīgas Tehnisko universitāti, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolu “RISEBA”, Latvijas Pašvaldību savienību, kā arī Ekonomikas ministriju, Satiksmes ministriju, Finanšu ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, AS “Latvijas valsts meži”, VAS Latvijas Valsts ceļi, nozares žurnālu „Būvinženieris”, Biznesa augstskolas Turība Komunikācijas fakultāti un laikrakstiem „Dienas Bizness” un „Latvijas Avīze”.

Skates „Gada labākā būve Latvijā 2017” mērķis ir noteikt un popularizēt labi projektētās un uzbūvētās būves Latvijā 2017. gadā, veicināt profesionālo izaugsmi un darba kvalitāti nozarē, izteikt atzinību un motivēt nozares pārstāvjus profesionāliem izaicinājumiem.

Skate „Gada labākā būve Latvijā” notiek jau divdesmito reizi. Skate tiek balstīta uz skaidri definētiem kvalitātes kritērijiem http://gadabuve.lv/index.php/nolikums-2017/, objektus novērtē nozares labākie eksperti, kurus darbam žūrijā deleģējušas nozares profesionālās organizācijas. Skate notiek trīs kārtās un ikviena pieteiktā būve tiek izvērtēta ļoti rūpīgi un atbildīgi. Pirmajā kārtā žūrija izvērtē skatei iesniegtos dokumentus. Otrajā kārtā žūrija dodas izvērtēt būves dabā. Trešā kārta ir publiska – finālisti uzstājas ar objekta prezentāciju.

Skates uzvarētāju apbalvošana un būvnieku dalīšanās pieredzē nākamā gada martā veidos „Būvniecības dienu”. Pagājušajā gadā „Būvniecības dienu” apmeklēja vairāk nekā 900 dalībnieku.

Skati atbalsta (aktuāls uz 2017.g. 2.novembri): Skonto GroupIsover & Weber (Saint-Gobain Celtniecības Produkti); FXB-Niemet BalticCMBRamirent Baltic AS Rīgas filiāleROCKWOOLHILTI SERVICES LIMITEDVELVE M.S.TEHNOLOĢIJASFORUM AUTO (Peugeot)K FORMA.

Skates organizatoru vārdā:

Latvijas Būvnieku asociācijas prezidents Normunds Grinbergs,

Latvijas Būvinženieru savienības valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Straume

.

--> -->